Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ziemniaków z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
jajko 2 szt
pomidory koktajlowe (czerwone) 30 dag
papryka 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
majonez 1/2 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ziemniaków z tuńczykiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, wystudzić, pokroić w talarki, ogórki i jajka pokroić w plasterki. Cebule drobno pokroić razem ze szczypiorem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w zapałkę. Tuńczyka podzielić na mniejsze kawałki. Wszystkie produkty włożyć do salaterki oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, posypać przekrojonymi na pół pomidorkami i posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem i wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 18.06.2013 12:21
smaczna :-)
kuklik 07.11.2012 15:48
takiej wersji z tuńczykiem nie znałam
Monika193
Monika193 16.01.2012 14:34
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak