Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ze śledzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 1/2 kg
cebula 1 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
śmietana 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ze śledzi

Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulkę. Ze śledzi usunąć ości, zemleć w maszynce. Do miski włożyć zrumienioną cebulę, zmielone śledzie, śmietanę, łyżkę bułki tartej, jajko, dodać szczyptę soli i pieprzu. Masę dokładnie wyrobić, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.10.2013 13:55
nie jadłam jeszcze kotletów ze śledzi
IlonaAlbertos 11.09.2013 18:21
Ciekawe, ze śledzi nie robiłam.
Seba 07.10.2012 15:04
smaczne
pipi765 08.02.2012 19:48
moje ulubione
Robert10 24.03.2011 08:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak