Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 3/4 szkl
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z pieczarkami

Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać jajka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i 2 łyżki bułki tartej. Szybko zagnieść ciasto. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki i dusić do odparowania wody. Wsypać 2 łyżki bułki tartej, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Z ciasta formować placki o grubości 1 cm, nakładać farsz, zlepiać brzegi, formować knedle. Obtaczać w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.08.2012 22:58
To coś dla mnie :)
Iwusia 07.02.2012 23:43
takich jeszcze nie jadłam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak