Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków czerwonych

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki czerwone 5 kg
papryka zielona 10 szt
cebule duże 6 szt
olej 250 ml
ocet 250 ml
cukier 8 dkg
sól 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków czerwonych

Buraczki ugotować, obrać, zetrzeć na grubej tarce.Cebulę i paprykę zmielić przez maszynkę. Ocet, olej,sól i cukier oraz zmieloną paprykę i cebulę zagotować. Włożyć utarte buraczki, wymieszać dobrze, nakładać do słoików i gotować około 20 min. Wychodzi ok.15 słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 20.07.2011 10:28
fajna
Juleczka20 08.07.2011 18:54
super
KasiaK90 06.03.2011 18:31
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak