Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby panierowane smażone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
borowiki 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby panierowane smażone

Grzyby czyścimy myjemy i osuszamy,wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy ok 10 min,odcedzamy,następnie otaczamy w mące solimy i posypujemy pieprzem,następnie maczamy w roztrzepanych jajkach i w bułce tartej.Smażymy wkładając na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.To samo robimy z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.06.2011 15:13
extra
aacaac 15.05.2011 07:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak