Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa warstwowa cynamonowo-miodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

espresso 1 szklanka
mleko 1 szklanka
miód 1 łyżka
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa warstwowa cynamonowo-miodowa

Do szklanki wlewamy łyżkę miodu.
Gotujemy mleko z cynamonem, żeby było gorące, ale nie zagotowało się. W tym samym czasie przyrządzamy espresso. Najpierw wlewamy mleko z cynamonem do szklanki z miodem.
Następnie ostrożnie, najlepiej po ściance naczynia wlewamy espresso, bardzo powolutku, aby za bardzo nie zmieszało się z mlekiem i by powstały piękne warstwy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.01.2012 23:30
na obudzenie
Zoso 08.03.2011 21:38
coś dla mojej dziewczyny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak