Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola w sosie walijskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 40 dkg
seler 2 szt
cebula 2 szt
jabłka 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
cukier
papryka mielona
żółty ser starty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: fasola w sosie walijskim

Fasolę moczymy przez noc,następnie gotujemy w tej samej wodzie,miękką solimy i odstawiamy.Selery i jabłka myjemy obieramy i kroimy,dodajemy pokrojoną cebulę solimy i zalewamy wszystko wrzącą wodą ok 1,5 szklanki.,gotujemy do miękkości studzimy i miksujemy,następnie podgrzewamy dodajemy przecier pomidorowy roztarty z solą czosnek i przyprawiamy solą i sproszkowaną papryką i cukrem.Fasolę odcedzamy zalewamy gorącym sosem i posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 22.12.2011 10:06
Superko
LuKaSz4761 22.12.2011 09:41
Super.
LuKaSz4761 22.12.2011 09:41
Super.
anemon 26.08.2011 07:18
Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak