Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
cebula 1/2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
wino białe wytrawne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie z kapusty

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w krążki. Kapustę połączyć z cebulą, dodać jajka, wino, sól, pieprz, bułkę tartą i przyprawę maggi. Wszystko dokładnie wyrobić, Nadzienie powinno być dość gęste, gdy jest za wolne dodać więcej bułki tartej. Nadzieniem tym wypełniać kaczki lub gęsi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.11.2013 12:20
bardzo smmaczne
olkaaa 19.04.2013 07:38
uwielbiam takie
Seba 26.09.2012 09:36
pycha
IlonaAlbertos 10.09.2012 19:04
Fajny pomysł na nadzienie.
cooleczka 02.04.2012 17:26
fajny pomysł :)
Wacław 26.12.2011 11:12
fajne !
Monika193
Monika193 01.12.2011 23:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak