Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Smerfowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 4 - 5 łyżek
mąka tortowa 5 -6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko skondensowane 200 ml
cukier 3 łyżki
galaretka niebieska
jagody 2 szklanki
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Smerfowe

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitkowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni w keksówce. Przygotować galaretki- szafirową z 1 szklance wody, niebieską wg przepisu na opakowaniu. Mleko ubić z cukrem aż zgęstnieje. Dodać zimną szafirowa galaretkę i dokładnie zmiksować. Wlać to na biszkopt. Rozsypać jagody i zalać niebieska galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 23.05.2011 21:28
super
SmacznaPyza 28.02.2011 19:05
to na pewno Twój przepis? http://czasdzieci.pl/ro_przepisy/d,15,id,1063f11.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak