Barszcz zabielany

Barszcz zabielany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • buraki

    4 sztuka
  • ocet

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz czamy mielony Prymat

  • ziemniaki

    4 sztuka
  • śmietana

    1 opakowanie
  • mąka

    1 łyżka
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę i buraki obieramy i dajemy w dużych kawałkach do garnka. Dodajemy wodę, liść laurowy, czosnek, ziele i gotujemy. Jak się zagotuje dodajemy kostkę rosołową i ocet. Ziemniaki kroimy w kosteczkę i dodajemy do barszczu. Jak będą już ugotowane w szklance rozrabiamy śmietanę z łyżką mąki i odrobiną zimnej wody (najlepiej montewką) i dodajemy do barszczu. Dodajemy trochę pieprzu i gotowe.
Buraki mogą być także suszone - wtedy pół woreczka. Zamiast octu można dodać kwasek cytrynowy. A zamiast czosnku czosnek granulowany jeśli nie mamy świeżego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

29.08.2011 09:25
SUPER

cukiereczek

24.07.2011 17:18
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat