Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oryginalne włoskie zabaione

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 8 sztuk
kawa neska 2 łyżki
cukier 3/4 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Oryginalne włoskie zabaione

Kawę zalać 1 i 1/2 szklanki przegotowanej wody, rozpuścić.
Żółtka i cukier ubić trzepaczką lub zmiksować na puszystą masę. Dodać rozpuszczoną kawę.
Gotować na parze, cały czas mieszając, tak by krem zgęstniał.
Krem włożyć do pucharków, wstawić do lodówki, dobrze schłodzić. Podawać oprószony gałką muszkatołową, z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.12.2013 17:05
smaczny deserek
Beata23 31.10.2013 08:31
muszę zrobić
IwonaKa 02.10.2013 00:22
uwielbiam ten deser
Łukasz15 03.08.2013 09:15
Pyszny deser
cooleczka 29.08.2012 17:37
świetne
Grazyna0211 18.06.2012 13:21
fajny przepis
Wafelek2601 17.06.2012 21:56
pycha
anemon 30.08.2011 19:35
Smaczny deser.
ewaa 12.08.2011 22:18
pyszności
IKrakowianka 30.07.2011 17:26
ojj, musi być pycha :)
Mariusz10 06.07.2011 23:47
fajne
Ania67 30.05.2011 22:37
super
Rybciia 04.05.2011 22:19
pyszny deser!!!
Marta98 05.04.2011 20:45
super
Natalia/tubisiek 26.03.2011 09:38
brzmi na prawdę super :)
hastalavista 03.03.2011 23:39
świetny deser!
izapozdro 28.02.2011 19:52
ciekawy przepis
gacopierz23 28.02.2011 19:46
ciekawy posmak gałki muszkatołowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak