Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe roladki
3 gałązki rozmarynu i tymianku odłożyć. Z reszty zdjąć listki i razem z szałwią drobno posiekać. Wymieszać z łyżką oliwy., winem i pieprzem. Mięso polać marynatą a następnie odstawić do lodówki na jakieś 30 minut. Kukurydzę gotować ok.40minut w osolonej wodzie z mlekiem. Ugotowaną pokroić na małe kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę pokroić w dość dużą kostkę. Patyczki do szaszłyków posmarować oliwą. Na każdy nadziewać naprzemiennie mięso, kukurydzę, cebulę i paprykę. Wierzch skropić marynatą. Piec z obu stron na rozgrzanym ruszcie po 6-8 minut. Przed podaniem dekorujemy pozostałymi gałązkami rozmarynu i i tymianku. Smacznego:)