Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 2 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz 3 szt
sól
cukier szczypta
białko 2 szt
ocet 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: karp w galarecie

Warzywa obieramy, myjemy i zalewamy gorącą wodą,solimy dodajemy cukier i gotujemy.Rybę czyścimy myjemy i kroimy w dzwonki wkładamy ją do naszego wywaru,dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu 40 min.Ugotowaną rybę wyciągamy bardzo ostrożnie najlepiej łyżką cedzakową.Żelatynę zalewamy kilkoma łyżeczkami wody.Wywar który mamy przecedzamy,trzepiemy lekko białko i dodajemy do wywaru,dodajemy też ocet i namoczoną żelatynę.Podgrzewamy na lekkim ogniu aż się sklaruje.Na dno naczynia wlewamy połowę wywaru wstawiamy do lodówki,gdy stężeje układamy na niej rybę i zalewamy pozostałym wywarem,ponownie wkładamy do lodówki żeby stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 30.12.2011 04:17
Mniam
LuKaSz4761 30.12.2011 04:17
Mniam
wazka 29.12.2011 15:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak