Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok kakaowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szkl
cukier 1 szkl
masło 1/2 kostki
mleko w proszku 400 g
kakao 4 łyżeczki
herbatniki 300 g
rodzynki 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Blok kakaowy

Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Dodajemy kawałki masła. Kiedy sie rozpuści wsypujemy mleko i kakao. Dokładnie mieszamy. Herbatniki łamiemy na kawałki i dodajemy do masy. Mieszamy. Dodajemy rodzynki. Mieszamy. Masę przekładamy do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 20.03.2011 12:50
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak