Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 8 łyżek
jajko 4 szt
cukier puder 1 szkl
masło 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
spirytus 2 łyżki
krem do karpatki 1 szt
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z kremem

Formę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, ciągle ucierając dodawać stopniowo jajka, spirytus, skórkę z cytryny, aromat i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Po ostudzeniu przełożyć kremem do karpatki przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

01.02.2014 17:23
ciasto wyszło potworne!! twarde, zakalcowate, ledwo wyrosło. robiłam wszystko zgodnie z przepisem, mam rękę do ciast, zawsze mi wychodzą, coś nie tak z przepisem chyba ;/
Ewelina38 18.01.2013 12:45
robię ciasto wg bardzo podobnego przepisu i jest bardzo smaczne :)
Iwusia 21.04.2012 00:16
smaczne ciasto
bernadetta2 07.07.2011 12:13
smaczne
Wafelek2601 29.06.2011 08:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak