Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniczki ze spinakiem i fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 400 gram
mleko 50 ml
woda gazowana 50 ml
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
jajko 1 sztuka
szpinak mrożony 200 gram
śmietana 50 ml
czosnek 1 do smaku
feta 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniczki ze spinakiem i fetą

Z mąki,jaja,mleka,wody i odrobiny oleju wyrabiamy gładkei ciasto,doprawiamy solą.Szpinak rozmrażamy dodajemy czosnek(ilość wg.uznania)i fetę.Doprawiamy do smaku.Smaży naleśniki,faszerujemy masą szpinakowo-serową.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.02.2012 07:51
podoba mi się sposób podania
gusia1000 29.10.2011 20:49
Świetne jedzenie wart głosu.
ziutula
ziutula 04.10.2011 07:36
ulubione połączenia w naleśnikach
Justyna/HerLife 02.09.2011 23:56
Naleśniki ze szpinakiem są świetne!
marchewka 01.03.2011 23:24
Dobry pomysł na szpinak!
kanu83 28.02.2011 22:52
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak