Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

watróbki z drobiu 1/2 kg
mąka 3 łyżki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki

Drobno posiekaną cebulę usmażyć na maśle. Wątróbki oczyścić, przemleć w maszynce. Do wątróbki dodać cebulę, mąkę, jajko, szczypiorek, zioła prowansalskie, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje masy na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.12.2012 00:10
Ciekawy pomysł na wykorzystanie wątróbki.
angelika14 01.06.2012 19:42
pyszności
Kuchareczekjeden 12.01.2012 07:09
świetne
RenataZ-et 13.11.2011 15:40
super pomysł
1j1o1l1a1 28.02.2011 18:29
brzmi ciekawie:)
MAR3STA 28.02.2011 18:11
smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak