Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe ciasteczka ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 100 g
mąka ziemniaczana 100 g
żółtko jajek 1 szt
masło 80 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
czekolada mleczna do dekoracji
orzechy włoskie 4 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe ciasteczka ziemniaczane

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem. Dodać żółtko, ziemniaki, zmielone orzechy, cukier oraz masło i zgnieść, jak na kruche ciasto. Rozwałkować cieniutko. Piec około 25 minut w temperaturze 160-170 stopni. Dobrze zrobione są idealnie kruche, jeśli w środku nie sa to znaczy, że za krótko się piekły. Dekorować czekolada

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.11.2012 17:27
Cieniutko rozwałkowane to tak mnie więcej na 4 mm.
Pietruszka 29.11.2012 14:34
ciekawy przepis
kate.500 01.10.2011 13:15
zaskakujace polaczenie, musze wyprobowac
Goya 31.08.2011 09:46
pysznie wygladają
traktorek 29.07.2011 15:54
piękne
MAR3STA 01.03.2011 19:49
cieniutko rozwałkowane, tzn. jak na makaron czy raczej na pierogi? Świetny przepis skorzystam;)
patusia 28.02.2011 14:25
Ciekawy przepis. Ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie :)
Emilia22 28.02.2011 14:18
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak