Orzechowe ciasteczka ziemniaczane

Orzechowe ciasteczka ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    100 g
  • mąka ziemniaczana

    100 g
  • żółtko jaja

    1 szt
  • masło

    80 g
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżki
  • czekolada mleczna

    do dekoracji
  • orzechy włoskie

    4 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem. Dodać żółtko, ziemniaki, zmielone orzechy, cukier oraz masło i zgnieść, jak na kruche ciasto. Rozwałkować cieniutko. Piec około 25 minut w temperaturze 160-170 stopni. Dobrze zrobione są idealnie kruche, jeśli w środku nie sa to znaczy, że za krótko się piekły. Dekorować czekolada

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

30.11.2012 17:27
Cieniutko rozwałkowane to tak mnie więcej na 4 mm.

Pietruszka

29.11.2012 14:34
ciekawy przepis

kate.500

01.10.2011 13:15
zaskakujace polaczenie, musze wyprobowac

Goya

31.08.2011 09:46
pysznie wygladają

traktorek

29.07.2011 15:54
piękne

MAR3STA

01.03.2011 19:49
cieniutko rozwałkowane, tzn. jak na makaron czy raczej na pierogi? Świetny przepis skorzystam;)

patusia

28.02.2011 14:25
Ciekawy przepis. Ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie :)

Emilia22

28.02.2011 14:18
fajnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat