Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyncze piersi z kurczaka 3
małe różnokolorowe papryczki 3
ząbki czosnku 8-10
jajko 1
makaron sojowy
chili, sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku w sosie czosnkowym

Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 3 minuty. Odcedzamy i odstawiamy.
Pokrojone w paski i posolone mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy mięso nabierze białego koloru, dodajemy pokrojone w paski papryki, mieszamy dusząc przez chwile. Zalewamy wszystko bulionem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy przyprawami, Dusimy 15 minut.
Makaron wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy groszek, doprawiamy solą i pieprzem, Na koniec dodajemy jajko, Smażymy, ciągle mieszając przez 1 minute.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 23.05.2011 10:59
bardzo dobre
joanna77 25.03.2011 14:21
ja też
Robert10 04.02.2011 15:30
pycha chyba wyprubuje ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak