Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaski kurczaka w sosie ziolowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
śmietana 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3 lyzki
natka pietruszki 1 lyzka
koperek 1 lyzka
estragon 1 lyzka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kaski kurczaka w sosie ziolowym

piers pokroic wnie zamale kawalki, podsmazyc na oleju, zalac szklanka bulionu z kostki rosolowej, smietane wymieszac w pol litra wody, dodac make i ziola, wymieszane dodac do kurczaka caly czas mieszajac az sos zgestnieje, jesli jest za rzadki dodac troszke maki ziemniacznaej, doprawic do smaku, podawac z kasza jaglana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.05.2013 09:53
apetyczna potrawa
dorotka0000025 20.12.2012 17:51
dziekuje i polecam
Beata73 13.08.2012 10:11
super
Ewelina38 27.07.2012 11:21
bardzo smaczne jedzonko
cooleczka 16.05.2012 22:47
super
motomaniak 21.12.2011 13:42
pycha
Edyta38 05.04.2011 20:26
pyszne
suzana 28.02.2011 14:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak