Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos wiśniowy na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1/2 kg
masło 2 dag
mąka 1 łyżka
cukier puder 4 dag
wino białe wytrawne 1 szkl
cynamon do smaku
Goździki całe Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos wiśniowy na gorąco

Wydrylowane wiśnie zmiksować. Z masła i mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę, wymieszać z wiśniami i gotować kilka minut. Następnie dodać wino, 1,5 szkl wody, chwilę gotować. Sos przetrzeć przez sito, dodać cukier puder, zmielony cynamon i goździk, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.12.2013 11:15
fajny sos,
mirosława4 03.05.2013 19:35
zapowiada się smacznie :)
Seba 08.02.2012 01:18
pycha
Nina7 28.02.2011 14:10
może być pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak