Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina faszerowana z zielonym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 2 grube plastry
ser brie 10 dag
sos zielony 1 łyzka
jogurt naturalny 1 łyżka
olej rzepakowy
bekon 4 cienkie plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina faszerowana z zielonym sosem

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Jogurt wymieszać z zielonym sosem, wstawić do lodówki. Plastry cielęciny przekroić, tworząc głęboką kieszeń. Ser brie pokroić w plasterki, włożyć do przecięcia w mięsie. Nafaszerowane mięso owinąć dokładnie szynką, spiąć wykałaczkami lub specjalnymi szpilkami do mięsa. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200-220stC, piec 35-40 minut, aż mięso będzie miękkie, można przykryć folią aluminiową, jeśli mięso będzie piekło się za szybko. Przed podaniem usunąć wykałaczki lub szpilki. Gorące mięso polać zimnym sosem wymieszanym z jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 05.08.2011 11:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak