Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe nadzienie do naleśników

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 25 dag
boczek wędzony 5 dag
czosnek 1 zabek
mąka 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
twaróg 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe nadzienie do naleśników

Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć w rondlu, dodać szpinak, posiekany czosnek, oprószyć mąką i dusić pod przykryciem około 2 minuty. Następnie zdjąć z ognia, wlać śmietanę, dodać roztarty twaróg przyprawić do smaku, wymieszać. Smarować upieczone naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.12.2011 22:54
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak