Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
pieczarki 30 dag
bekon 5 dag
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 12% 150 ml
jajko 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z pieczarkami

Ciasto rozwałkować,wyłożyć nim dno i boki formy.Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni.Pieczarki pokroić w plasterki,podsmażyć na maśle.Kawałki bekonu zrumienić na patelni.Pieczarki i bekon włożyć na spód.Jajka połączyć ze śmietaną,wymieszać,przyprawić tymiankiem,solą i pieprzem.Zalać pieczarki i piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Posypać cebulą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 17.09.2011 13:53
super
Ewa/kalapurtka 02.09.2011 19:51
pyszne
Iwona45 16.05.2011 08:58
musi być pyszne;]
aga130982 09.03.2011 10:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak