Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowa zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 30 dag
włoszczyzna
śmietana kremówka 300 ml
chrzan świeży 4 łyżki
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
pietruszka zielona
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowa zupa

Włoszczyznę obrać pokroić w kawałki, boczek pokroić w plastry, włoszczyznę i boczek włożyć do garnka zalać wodą i gotować na małym ogniu ok 40 min, boczek wyjąć wywar przecedzić, masło stopić wsypać mąkę mieszając podsmażyć, zasmażkę wymieszaj z wywarem, dodać chrzan śmietanę przyprawić. Boczek pokroić w paseczki zrumienić na patelni włożyć do zupy, na koniec posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.02.2013 21:48
Taką lubię
Seba 22.11.2011 09:50
fajna
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:20
super
Monika193
Monika193 14.10.2011 10:03
pyszna
Motorek 04.10.2011 16:54
pycha
Wafelek2601 17.09.2011 09:41
na boczku będzie super
Krystyna32 23.04.2011 07:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak