Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gryczak z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szkl
kasza manna 0.5 szkl
mleko 0.5 l
twaróg 0.5 kg
ziemniaki 6 szt
cebula 2 szt
margaryna 0.5 kostki
jajko 2 szt
śmietana 1 szkl
sól 1 łyżeczka
pieprz 0.5 łyżeczki
mięta ekspresowa 3 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: gryczak z miętą

Ziemniaki gotujemy.Odcedzamy,mieszamy z twarogiem i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.Kaszę mannę i gryczaną mieszamy,zalewamy wrzącym mlekiem,studzimy.Miętę zaparzamy w 0.5 szklanki wrzątku.Cebulę drobno kroimy i szklimy na łyżce margaryny.Resztę margaryny roztapiamy na drugiej patelni.Do kaszy dodajemy wszystkie składniki,doprawiamy do smaku i mieszamy.Przekładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego pieczemy 1.5godziny w temperaturze 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 23.01.2012 08:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak