Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno-ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka 2 łyżki
mięso gotowane 20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
jajko 1 szt
słonina wędzona 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno-ziemniaczane

Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać posiekane cebulki, pokrojone gotowane mięso i razem podsmażyć. Ugotowane ostudzone ziemniaki przemleć razem z cebulą i mięsem w maszynce. Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.03.2013 18:45
apetyczne kotleciki
IlonaAlbertos 13.11.2012 17:59
Fajne połączenie, bardzo mi odpowiada.
Norgiusz 31.08.2012 10:01
mniam
cooleczka 23.05.2012 16:38
takich jeszcze nie jadłam
Monika193
Monika193 16.10.2011 22:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak