Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek z Bitą Śmietaną i Białą Czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
SZKLANKA MLEKA 1/2
szklanki cukru 2
łyzki kakao 4
mąka - szklanki 2
proszek do pieczenia łyżka 1
śmietana 30% 1/2 litra 1/2
biała czekolada 1/2 kostki
jajko 4
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek z Bitą Śmietaną i Białą Czekoladą

Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.

Przełożyć ciasto do foremki i upiec w średnio nagrzanym piekarniku.

W tym czasie gdzy piecze sie ciasto ubijamy śmietanę z 1/2 szklanką cukru pudru dodając drobno posiekaną białą czekoladę.

Gdy ciasto wystygnie przekroić i przełożyć ciasto kremem w środku oraz na zewnątrz na górnej części ciasta.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak