Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kaszy jaglanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 30 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
mąka 15 dag
czosnek 1 ząbek
szczypiorek usiekany 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kaszy jaglanej

Kaszę wsypać do 4,5 szkl wrzącej osolonej wody i gotować około 30 minut. Drobno posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć na maśle, dodać do kaszy, wymieszać, ostudzić. Do zimnej kaszy wbić jajka, wsypać mąkę (dwie łyżki odłożyć) posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Formować placuszki, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.01.2014 20:56
Fajny pomysł.
Motorek 09.01.2012 09:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak