Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kawowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 4 łyżki
kawa naturalna mielona 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kawowy

Formę wyłożyć folią aluminiową, posmarować masłem, posypać bułka tartą. Białka ubić na sztywną pianę, ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po 1 żółtku. Gdy masa jajeczna jest puszysta, wsypać mąkę wymieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Po ostudzeniu przekładać masą lub kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.10.2013 11:12
Coś dla mnie.
mirosława4 28.03.2013 21:01
z kawą jeszcze nie piekłam trzeba wypróbować :)
Iwusia 14.02.2012 23:29
ja też lubię taki biszkopcik
Wafelek2601 11.10.2011 18:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak