Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jablkowy na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 30 dag
jajko 1 szt
masło 1/4 kostki
jablka(reneta) 70 dag
bakalie
Biszkopty
spirytus 2 łyzki
sok jabłkowy 1 szklanka
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jablkowy na zimno

zrobic poncz:2 łyzki spirytusu połaczyc z sokiem i cukrem


zrobic galaretke i ostudzic.w tortownicy ułozyc biszkopty.jablko utrzec na grubej tarce.wymieszac mikserem masło z cukrem,jajo kakao,dodac bakalie i jablka.biszkopty skropic ponczem,wyłozyc na nie mase.na masie ulozyc owoce z puszki,zalac gestniejaca galaretka i wstawic do lodowki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 03.11.2011 22:29
pyszny
iwona332 22.10.2010 00:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak