Torcik jablkowy na zimno

Torcik jablkowy na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    30 dag
  • jajko

    1 szt
  • masło

    1/4 kostki
  • jablka(reneta)

    70 dag
  • bakalie

  • Biszkopty

  • spirytus

    2 łyzki
  • sok jabłkowy

    1 szklanka
  • agrest

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zrobic poncz:2 łyzki spirytusu połaczyc z sokiem i cukrem


zrobic galaretke i ostudzic.w tortownicy ułozyc biszkopty.jablko utrzec na grubej tarce.wymieszac mikserem masło z cukrem,jajo kakao,dodac bakalie i jablka.biszkopty skropic ponczem,wyłozyc na nie mase.na masie ulozyc owoce z puszki,zalac gestniejaca galaretka i wstawic do lodowki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta31

03.11.2011 22:29
pyszny

iwona332

22.10.2010 00:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat