Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona fasol 1 puszka
cebula biała 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 1 szt
mięso mielone wołowe 0,6 kg
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól
rosół warzywny 1 szt
rosół wołowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasoli

Mięso smażymy razem z drobno pokrojoną cebulą. W garnku zagotowujemy 1/4 l wody i wrzucamy kostki rosołowe. gdy rosół się zagotuje wrzucamy podsmażone mięso. Następnie dodajemy fasole i kukurydzę wraz z zalewą. Gotujemy kilka minut cały czas mieszając. Dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy ziołami. Gotujemy jeszcze chwilkę. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 19.04.2012 13:34
pyszna potrawka
Gonia555 28.08.2011 21:09
super
matii6 18.06.2011 19:19
szybkie w zrobieniu,takie dania lubię
alaaa 28.02.2011 10:11
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak