Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z kiełbasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa chuda 1/2 kg
por 3 szt
fasola szparagowa
ketchup
sól
pieprz
olej 1/3 szkl
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z kiełbasy

Pory kroimy w plasterki (białą część). Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki. Fasolkę po ugotowaniu i przestudzeniu kroimy na kawałki o dł. ok 2cm. (można ją pokroić przez ugotowaniem). Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy i dodajemy por. Dusimy aż będzie miękki. Później dodajemy kiełbasę a na koniec fasolkę szparagową i ketchup. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy szczypiorek i jeszcze raz mieszamy. Podajemy z świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 18.06.2011 19:20
można też podać z ryżem,,
alaaa 28.02.2011 10:12
robię bardzo podobny,jest smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak