Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
pory 4 sztuki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
mleko 400 ml
kajzerka 1 sztuka
bazylia świeża 3-4 gałązki
sól i pieprz do smaku
bulion warzywny 400 ml
Do dekoracji:
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z porów

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, pory w plasterki. W garnku roztop masło i olej, wrzuć ziemniaki i pory, smaż przez 5-6 minut, często mieszając. Wlej mleko i bulion, gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem wrzuć gałązki bazylii. Dopraw solą i pieprzem. Zupę zmiksuj (usuń wcześniej bazylię), przelej do filiżanek, udekoruj bazylią. Kajzerkę przekrój na 4 cienkie plastry, opiecz w tosterze lub piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.07.2010 11:45
Ciekawy przepis.
lucyna15
lucyna15 15.06.2010 11:39
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak