Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ziemniaczane z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 20 dag
jajko 1 szt
sól
cumin 1 szczypta
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ziemniaczane z mięsem

ciasto:ziemniaki ugotowac,ostudzic i zmielic,dodac make ziemniaczana,jajko,sól,olej i zrobic ciasto
nadzienie:cebule pokroic i usmazyc na zloty kolor.mieso zmielic razem z usmazona cebula,dodac sól,pieprz,cumin i dobrze wymieszac.mozna dodac odrobine bulionu jesli mieso okaze sie za suche.z ciasta robic male placuszki,nakladac na nie farsz i formuowac male kulki.gotowac.mozne podawac z sosami lub masłem.smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna132 13.02.2011 09:30
smaczne
Kate131 13.02.2011 09:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak