Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5 ziaren
słonina wędzona 5 dag
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku
cukier do smaku
kapusta biała 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą

Fasolę namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Kapustę włożyć do garna, dodać utartą na tarce o dużych otworach marchewkę, liść laurowy, angielskie ziele i zalać 1/2 szkl gorącej wody. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć. Włożyć do kapusty. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z kapustą, dodać fasolę i zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.11.2012 20:21
smaczna
barbara11561 05.06.2012 09:12
no,no takiej kapusty jeszcze nie jadłam,chętnie wypróbuję !!
m1monika 23.12.2011 19:58
smaczna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak