Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
bułka tarta pikantna
wino 300 ml
cebula biała 2
masło 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel wołowy

Spory kawałek wołowego mięsa ubić na kotlety. Przyprawić różnymi przyprawami i położyć na świeżą słonine. To wszystko zalewamy sosem zrobionym z masła cebulki i bułki tartej.
I tak przygotowane mieso pieczemy w piekarniku. W momencie zapieczenia dolewamy bulion i wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 25.09.2010 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak