Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada miętowo-cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szklanka
miód 1/2 szklanki
świeże listki mięty 1/2 szklanki
lód

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada miętowo-cytrynowa

Do blendera wlać sok z cytryny, dodać miód oraz listki mięty, dopełnić wodą i lodem(kilka dużych kostek) do objętości jednego litra. Następnie wszystko zmiksować do uzyskania zielonkwawego zabarwienia lemoniady. Podawać z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 09.01.2012 02:13
uwielbiam nawet zimą
Mirka-Ludomila 03.03.2011 09:16
orzeźwiająca
plocia 25.08.2010 13:21
Monika ale i tak można robić ten pyszny napój na jakiś imprezkach domowych
Monika193
Monika193 20.08.2010 07:02
tylko że lato nam się kończy :(
RenataZ-et 20.08.2010 00:32
Bardzo orzeźwiająca lemoniada idealna na letnie popołudnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak