Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
cynamon 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
jaja 1 sztuka
ciasto francuskie 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z jabłkami

Ciasto rozmrozić i pociąć na kwadraty. Jabłka pokroić w kostkę, ułożyć po trochu łyżeczką na środku każdego kwadratu, posypać cynamonem. Każdy kwadrat skleić, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem. Piec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.03.2011 08:33
pycha
matii6 28.02.2011 10:18
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak