Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy z szynką i jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 4 plastry
musztarda 1 łyżka
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
przyprawa kucharek 1/2 łyzeczki
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
kotlety schabowe 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z szynką i jajkiem

Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdy płat mięsa położyć plaster szynki i połowę jajka, złożyć mięso na pół, obić brzegi tłuczkiem. Panierować kotlety w mące, roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy kucharek i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor, Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.11.2012 09:19
uwielbiam schabowe...;]
IlonaAlbertos 15.11.2012 22:25
Fajne połączenie.
edi 28.10.2012 10:11
mniam
bursztynek 25.10.2012 22:45
pomysł z jajkiem rewelacja, nie wpadłam na niego
jeta72 29.12.2011 17:40
świetny
Maniek2 13.12.2011 09:27
super
Iwona51
Iwona51 12.12.2011 09:42
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak