Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z grochu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grich niełuskany 100 dkg
masło 10 dkg
cebula 10 dkg
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 dkg
czosnek 1 dkg
sól do smaku
jaja 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 dkg
smalec 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z grochu

Goch namoczyć na 12h w przegotowanej wodzie, ugotować go w małej ilości wody do miękkości, ciągle dolewając wody,aby się nie przypalił. gdy groch będzie miękki nadmiar wody odparować a groch przepuścić przez maszynkę. na maśle zrumienić cebulę. dodać do zmielonego grochu jaja,tartą bułkę, sól, roztarty czosnek i zrumienioną cebulę. Masę dobrze wymieszać. Masę grochową formować w wałeczki o dł.8cm a następnie panierować w jajku i bułce,smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.11.2012 09:20
oo z grochu, fajne;]
KasiaK90 23.07.2011 08:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak