Krokieciki z grochu

Krokieciki z grochu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grich niełuskany

    100 dkg
  • masło

    10 dkg
  • cebula

    10 dkg
  • jaja

    2 szt
  • bułka tarta

    30 dkg
  • czosnek

    1 dkg
  • sól

    do smaku
  • jaja

    4 szt
  • bułka tarta

    40 dkg
  • smalec

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Goch namoczyć na 12h w przegotowanej wodzie, ugotować go w małej ilości wody do miękkości, ciągle dolewając wody,aby się nie przypalił. gdy groch będzie miękki nadmiar wody odparować a groch przepuścić przez maszynkę. na maśle zrumienić cebulę. dodać do zmielonego grochu jaja,tartą bułkę, sól, roztarty czosnek i zrumienioną cebulę. Masę dobrze wymieszać. Masę grochową formować w wałeczki o dł.8cm a następnie panierować w jajku i bułce,smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

23.11.2012 09:20
oo z grochu, fajne;]

KasiaK90

23.07.2011 08:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat