Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cebula 2 sztuki
cebulka zielona 1 pęczek
pieprz i sól do smaku
masło 50 gram
boczek wędzony 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem

Na patelni topimy masełko. Boczek kroimy w kostkę w wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. W międzyczasie kroimy cebulkę w kostkę i porzucamy do podpieczonego boczku. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gdy już wszystko będzie dobrze opieczone wbijamy jajka , a na koniec zieloną cebulkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.06.2011 13:42
pycha
kitka 22.04.2011 08:09
robię tak samo;)
iknkirke 20.11.2010 18:25
mniam
Margo1 01.10.2010 10:22
kocham po prosu taką jajecznicę
Monika193
Monika193 26.06.2010 14:54
wiem ;d
lucyna15
lucyna15 03.06.2010 11:16
pyszne monia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak