Jajecznica z boczkiem

Jajecznica z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • cebulka zielona

    1 pęczek
  • pieprz i sól

    do smaku
  • masło

    50 gram
  • boczek wędzony

    300 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni topimy masełko. Boczek kroimy w kostkę w wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. W międzyczasie kroimy cebulkę w kostkę i porzucamy do podpieczonego boczku. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gdy już wszystko będzie dobrze opieczone wbijamy jajka , a na koniec zieloną cebulkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

18.06.2011 13:42
pycha

kitka

22.04.2011 08:09
robię tak samo;)

iknkirke

20.11.2010 18:25
mniam

Margo1

01.10.2010 10:22
kocham po prosu taką jajecznicę

Monika193

26.06.2010 14:54
wiem ;d

lucyna15

03.06.2010 11:16
pyszne monia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat