Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 1/2 kg
grzyby suszone do smaku
wrzątek aby namoczyć w nim grzyby
sól, pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
mąka do zaciągnięcia gulaszu
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami

Na samym początku grzyby namoczyć wewrzącej wodzie. Następnie pozbawić je wody i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso umyć i pokroić w drobna kostkę. Natrzeć przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) dolać około 1,5 szkl wody,wsypać grzyby i gotować,aż mięso i grzybki będą miękkie. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak