Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kiszoną kapustą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
kapusta kiszona
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kiszoną kapustą i pieczarkami

SKŁADNIKI:

* pieczarki - 700g,
* kapusta kiszona - 600g po odsączeniu,
* cebula biała - 2 duże sztuki,
* czosnek - 3 średniej wielkości sztuki,
* sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziolowy, maggie,
* vegeta, cukier,
* jaja - 2 średniej wielkości,
* bułka tarta - 3 łyżki,
* olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę gotujemy do miękkości - w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli. Studzimy, odsączamy i kroimy drobno nożem. Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy. Cebule kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek tłuszczu, dodajemy cebule i niepełną łyżeczkę cukru, podsmażamy przez minute, dodajemy pieczarki, sól, pieprz, mieszamy. Dodajemy czosnek i wszystko razem smażymy aż cebula będzie miękka. Dodajemy kapustę, przyprawy - farsz musi być pikantny i wyraźny w smaku. Chwilkę podsmażamy. Po wystudzeniu dodajemy jaja i bułkę tarta, mieszamy. Farsz rozdrabniamy (mielimy) blenderem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara40 28.02.2012 15:43
Farsz do czego ? Do pierogow, czy krokietow?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak