Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusniaczek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 szt
kapusta kiszona 25 dag
włoszczyzna 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziarenka smaku 2 lyzki
pieprz 1 lyzka
mąka 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusniaczek

wode na zupke zagotowac 9 ok. 3-4 litry, do wrzatku wrzucic zeberka, nastepnie dodac wloszczyzne w kawalkach , lisc, kostke rosolowa, i ziarenka smaku - gotowac ok. pol godziny, az do ugotowania sie miesa, nastepnie wyjac mieso i dodac kapuste kiszona, pogotowac 10 min, doprawic piperzem, na patelni przyrumienic make gdy ostygnie dodac troche wody by zasmazka zrobila sie plynna ale gesta, dodawac zasmazke po trochu do zupy od razu mieszajac , zagotowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.07.2012 15:02
super
Izabela28 06.03.2012 12:08
pyszności:)
dorotka0000025 30.11.2011 19:08
dziekuje
krystyna24 19.11.2011 13:55
mniam
Ela15 10.07.2011 08:12
pycha
Barbara/zuza22_85 23.03.2011 22:49
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak