Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z grzybkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości
pieczarki
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z grzybkami

SKŁADNIKI:

* schab bez kosci - 5 niewielkich plastrów,
* pieczarki - 8 malych sztuk (lub wiecej),
* cebula - 1 sredniej wielkosci,
* kostka bulionowa grzybowa - 1 sztuka,
* sól, pieprz, pieprz ziolowy,
* maka pszenna - 1 lyzka,
* olej - kilka lyzek.

PRZYGOTOWANIE:

Cebule umyc, osuszyc i pokoric w piórka. Pieczarki obrac i pokroic na polówki. Schab umyc i osuszyc za pomoca recznika papierowego. Przyprawic sola i pieprzem ziolowym z obu stron i wrzucic na rozgrzany olej. Podsmazyc lekko z obu stron i przelozyc do rondla. Zalac mieso goraca woda, dodac kostke grzybowa, pieprz naturalny i 1/2 lyzeczke soli. Gotowac przez 45 minut na wolnym ogniu, po czym dodac cebule i pieczarki. Gotowac przez kolejne 15 minut, zdjac z ognia, wymiieszac z maka rozpuszczona w niewielkiej ilosci zimnej wody, ponownie zagotowac. W razie potrzeby doprawic do smaku. Podawac z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 07.10.2011 05:34
spuper
ewelinapac 24.03.2011 22:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak