Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety łososia w jogurtowym pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety lososia
pesto czerwone
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Filety łososia w jogurtowym pesto

SKŁADNIKI:

* Filety mrozone z łososia bez skóry
– 250g,
* Pesto czerwone – 3 lyzki,
* Jogurt naturalny – 2 lyzki,
* Sok z cytryny,
* Bazylia suszona lub swieza,
* Sól, pieprz ziolowy,
* Świeżo zmielony pieprz kolorowy,
* Pomidorki cherry – 6 sztuk,
* Cukier brazowy – 2 lyzeczki,


PRZYGOTOWANIE:

Łososia rozmrozic i osuszyc za pomoca recznika papierowego. Filety opruszyc sola i pieprzem ziolowym z obu stron. Pomidorki umyc, osuszyc i przekroic na 4 czesci. Jogurt naturalny wymieszac dobrze z pesto. W naczyniu żaroodpornym ułożyć Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropic sokiem z cytryny i na wierzch położyć warstwe jogurtowego pesto. Obok ryby ułożyć kawalki pomidorków. Wszystko posypac sola i świeżo zmielonym pieprzem. Pomidorki posypac cukrem. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.12.2012 07:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak